STationsstraat 23, 3851 NA Ermelo

 TELEfoon: 0341 - 551747

Unieke Cambodjaanse artikelen in de Wereldwinkel

Tussen 18 mei en 6 juli presenteert Stichting DARA Europe zich in de expositieruimte van de Wereldwinkel in Ermelo. Zij doet dit met unieke, kleurrijke, handgemaakte (cadeau)artikelen uit het Cambojaanse dorp Andong. Door het kopen van een product steunt u de families in Andong én draagt u bij aan een duurzame werkomgeving voor vrouwen in het dorp.

Wat doet stichting DARA Europe?

De Nederlandse stichting DARA Europe ondersteunt de Cambodjaanse stichting Stellar Child Care Organization (SCCO) in Cambodja. SCCO geeft kansarme kinderen in Cambodja een betere toekomst. DARA Europe is er 100% voor de kinderen en hun families: de stichting dankt haar bestaan aan vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor dit goede doel.

Wat doet SCCO?

SCCO ondersteunt kinderen en hun families in het dorp Andong, dichtbij de hoofdstad Phnom Penh. SCCO steunt door:

  • een veilige woon- en leefomgeving te creëren,

  • goede gezondheidszorg te bieden,

  • onderwijs te faciliteren,

  • gevarieerd en gezond voedsel te geven,

  • zelfstandigheid te stimuleren.

Door middel van familie-ondersteuning en onderwijsprogramma’s wil SCCO de kinderen en hun families uit de armoede helpen en een beter bestaan geven.

Naaiatelier Stellar Foundation

Sinds januari 2016 heeft SCCO een naaiatelier ingericht in Andong, onder de naam Stellar Foundation. Met weinig tot geen werkgelegenheid in Andong is het een belangrijk doel om vrouwen toekomstmogelijkheden te bieden, zodat zij (als moeder) ook een toekomst kunnen creëren voor hun kinderen. De artikelen in de expositieruimte zijn door deze vrouwen gemaakt.

Voor meer informatie over DARA Europe en SCCO, bekijk onze website: www.dara-europe.nl


*DARA betekent ‘Ster’.

DARA Europe wil ervoor zorgen dat de kinderen in Andong de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen tot een ware ster. Een ster die helder schijnt om van de toekomst van Cambodja een positieve toekomst te maken.