Beelden

Een sieraad in uw woonkamer! Dat zijn de beelden en sculpturen uit ons continu wisselende assortiment. Vervaardigd uit diverse materialen zoals metaal, steen, glas, hout of keramiek en vaak met een symbolische betekenis. Bijvoorbeeld de Levensboom uit ruwe steen. Maar ook de elegante dame, gemaakt van keramiek. Daarnaast zijn de beelden van dieren erg fraai om te zien.

In onze winkel vindt u zowel beelden en sculpturen met zachte aardse tinten maar ook met felle, vrolijke kleuren. Voor elk wat wils.

Elegante dame

Deze elegante keramieken dames worden gemaakt in Mexico van klei uit de buurt van de werkplaats. Er worden mineralen toegevoegd om de beelden harder en minder breekbaar te maken en ze te kunnen bakken op 800 ⁰C. Daarna worden ze met de hand geschilderd. 

Een uniek, mooi en kwalitatief goed product.

Beeld van statige dame met lange jurk | Wereldwinkel Ermelo

METALEN DIEREN

Deze leuke dieren komen voornamelijk uit Zimbabwe en worden gemaakt van zogenaamd scrap-metal, dus uit afval.

De ideeën doen deze vakmensen op in het dagelijkse leven en door de informatie die zij van hun afnemers krijgen.

Erg decoratief.

Metalen beelden vogels, kip en insect | Wereldwinkel Ermelo

BOEDDHA

Een boeddha is iemand die een volledige verlichting heeft bereikt.

Er zijn verschillende posities van een buddah, die allemaal een andere betekenis hebben. Dit zie je aan de stand van de handen. Deze posities van de handen noemt men Mudra’s. 

In onze winkel treft u een ruime sortering Boeddha’s aan.

 

Houten Boeddah beelden | Wereldwinkel Ermelo

Twee DAMES

Leuke aardewerk beelden uit Mexico. Deze worden gemaakt van klei uit de omgeving. Daarna worden zij gebakken in een traditionele  houtoven.

De beelden worden ontworpen door 2 jonge kunstenaars die samen een bedrijfje hebben gestart. Inmiddels werken hier 8 mensen in een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving waarbij zij een fair loon krijgen.

Beeld van 2 dames | Wereldwinkel Ermelo

KLEURRIJKE VOGEL

Ook deze kleurrijke paradijsvogel wordt gemaakt van afvalijzer uit Zimbabwe.

Het assortiment kent een grote variatie met veel verschillende dieren.

De makers krijgen hun inspiratie daarvoor uit de bladen van de vogelbescherming, die de importeurs uit Nederland meebrengen.

Beeld van statige en kleurrijke vogel | Wereldwinkel Ermelo

STENEN BEELDEN

Wij hebben diverse beelden van gezinnen met een-twee of drie kinderen en van dieren zoals olifanten, uilen en giraffen. Daarnaast ook abstracte figuren, zoals bijv. de levensboom. Vaak met een symbolische betekenis en mede daardoor ook zeer geschikt om cadeau te geven.

Meestal zijn de beelden gemaakt van serpentijn en afgewerkt met blanke was die in de steen trekt en de mooie kleur geeft.

Stenen dierenbeelden | Wereldwinkel Ermelo

Wat u moet weten over onze beelden

Keramieken en aardewerken beelden

De keramieken beelden worden gemaakt in Mexico van klei uit de buurt van de werkplaats. Er worden mineralen toegevoegd om de beelden harder en minder breekbaar te maken en ze te kunnen bakken op 800 ⁰C. Daarna worden ze met de hand geschilderd. Een uniek, mooi en kwalitatief goed product.

Ook de aardewerken beelden komen uit Mexico, gemaakt van klei uit de omgeving en gebakken in een houtoven. Ontworpen door 2 jonge kunstenaars die samen een bedrijfje hebben gestart en waar inmiddels 8 mensen werken en een goed loon verdienen.

Metalen figuren

De dierenfiguren worden gemaakt uit zogenaamd scrap-metal, afvalijzer, en komen voornamelijk uit Zimbabwe. Er is een grote variatie van zeer verschillende dieren hierin. De makers krijgen hun inspiratie daarvoor uit de bladen van de vogelbescherming, die de importeurs uit Nederland meebrengen.

De grappige vissen worden gemaakt in Indonesië uit bladmetaal. Geknipt met een metaalschaar en daarna wordt er met verschillende hamers reliëf en diepte aangebracht. Dan worden ze gelast en geschilderd.

De ijzeren minifietsjes komen uit Madagaskar en worden gemaakt van afvalmateriaal, zoals gerecyclede blikjes.

Houten beelden

Een boeddha is iemand die een volledige verlichting heeft bereikt. Er zijn verschillende posities van een boeddha, die allemaal een eigen betekenis hebben. Dit zie je aan de stand van de handen. Deze posities van de handen heten Mudra’s. Wij hebben diverse uit hout gesneden boeddha beelden.

Naast de boeddha vindt u in onze winkel ook allerlei uit hout vervaardigde dierenfiguren waaronder olifanten.

Stenen beelden

Wij hebben een grote collectie beelden van gezinssamenstellingen met één, twee of drie kinderen en dieren zoals olifanten, uilen en giraffen. Ook abstracte figuren, zoals bijv. de levensboom en de liefdesknoop. Vaak met een symbolische betekenis en mede daardoor ook zeer geschikt om cadeau te geven. Meestal zijn de beelden gemaakt van serpentijn. Na het schuren en polijsten worden ze ingesmeerd met blanke was die in de steen trekt en de mooie kleur geeft.

NOG MEER VAN ONZE BEELDEN

Insecten beeld | Wereldwinkel Ermelo

Mieren uit scrap-metal

Boom sculptuur Beelden | Wereldwinkel Ermelo

Levensboom uit serpentijn

Vissen mobile Beelden | Wereldwinkel Ermelo

Vissen uit bladmetaal

Fiets driewieler Beelden | Wereldwinkel Ermelo

Fietsjes uit gerecyclede blikjes

Fietsjes uit diverse metalen

Olifanten uit hout | Wereldwinkel Ermelo

Olifanten uit hout

Stenen vogels | Wereldwinkel Ermelo

Vogels uit steen

Winkelbeeld beelden | Wereldwinkel Ermelo