Exposities en activiteiten

Met inachtneming van de Corona regels is het weer mogelijk om exposities te starten in de expositieruimte van de Wereldwinkel.

Huidige expositie

Op dit moment hebben wij geen lopende exposities.

Afgelopen exposities

Stichting Kontaanoo


Datum: 24 september – 29 oktober 2022

Exposant: Stichting Kontaanoo

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.

U bent van harte welkom in de Wereldwinkel.

Stichting KontaanooBlije kinderen Gambia | Wereldwinkel Ermelo

De Wereldwinkel in Ermelo geeft een prachtige kans om St. Kontaanoo (blijdschap)te laten zien.

Gambia

Gambia is een klein land in West-Afrika, begrensd door de Atlantische oceaan en Senegal. Het behoort tot de armste en minst ontwikkelde landen van de wereld wat betreft levensverwachting, inkomen, onderwijs en gezondheid.

Stichting Kontaanoo

Stichting Kontaanoo zet zich in voor duurzame hulp rond het thema voor kinderen in Gambia. Zo’n 50-60 kinderen zijn onder de hoede van de stichting en zij zorgen ervoor dat het schoolgeld wordt betaald.Schoolbankje Gambia | Wereldwinkel Ermelo
Alle kinderen worden voorzien van schooltas, schoenen en uniformen. Regelmatig worden er, aan de stichting, gedoneerde spullen zoals speelgoed, kleding en schoenen opgestuurd. De stichting heeft kunnen helpen met nieuwe schoolbankjes en lesmateriaal op de school van de kinderen.

Contact wordt onderhouden door hun contactpersoon ter plaatse. Hij woont in de leefomgeving van de kinderen en praat de stichting regelmatig bij over de ontwikkelingen. Hierdoor kan er snel worden geschakeld als er iets aan de hand is met de kinderen en wordt er maatwerk geleverd, wat zeer op prijs wordt gesteld.

Dit alles gebeurt in overleg met lokale bestuurders met als uiteindelijke doel dat de mensen aangezet worden om zelf actie te ondernemen.

WatervoorzieningWatervoorziening Gambia | Wereldwinkel Ermelo

Het heeft geresulteerd in het bouwen van een watervoorziening. Gezond water is van levensbelang voor iedereen. Het zorgt voor gezonde ontwikkeling en minder ziekte. Dit bevorderd de resultaten op school. Een investering voor de toekomst van de kinderen. Ook gezondheid en huisvesting heeft de volle aandacht van de stichting.

De expositie is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een bijdrage te geven aan dit mooie doel!

Wil je meer weten of wil je een gift doen: Kijk dan op www.kontaanoo.nl en volg ons op social media.

Voor meer info:

Stichting Kontaanoo
p/a Torenlaan 14, 3881 CG Putten
Tel: 06 22 79 60 21
E-mail: info@kontaanoo.nl
Website: www.kontaanoo.nl
Facebook: www.facebook.com/stichting_kontaanoo

Stichting Blessed Home

Stichting Blessed Home | Wereldwinkel ErmeloDatum: 16 augustus – 24 september 2022

Exposant: Stichting Blessed Home

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.

U bent van harte welkom in de Wereldwinkel.

Stichting Blessed Home

Stichting Blessed Home, opgericht in 2016, zet zich in voor jonge moeders en hun kinderen die moeite hebben om rond te komen. In Ghana zijn veel tienermoeders waar de familie niet goed voor kan zorgen. Dit komt bijvoorbeeld door overmatig alcohol- of drugsgebruik, financiële of psychische problemen. Geweld, gedwongen arbeid, kinderhandel en seksueel misbruik zijn aan de orde van de dag. Blessed Home haalt een aantal van deze jonge moeders uit hun uitzichtloze situatie en geeft hen een nieuwe toekomst.

Blessed Home biedt deze jonge moeders en hun kinderen een tijdelijk onderkomen aan. Door te voorzien in de dagelijkse levensbehoefte geven we ze een plek om tot rust te komen en te bouwen aan hun toekomst.

Ze volgen een opleiding tot naaister bij Adepam, de naaischool die is gerealiseerd op het terrein van de stichting. Na het afronden van hun opleiding wil Blessed Home hen begeleiden naar een stabiele leefsituatie waarbij ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

We willen daadwerkelijk iets betekenen voor mensen in Ghana. Geloof, hoop en liefde zijn daarbij onze drijfveren. Als stichting vangen wij niet alleen christelijke moeders op. Alle jonge moeders die in een noodsituatie zitten zijn welkom.

Naaischool Adepam

Begin april is de eerste groep afgestudeerd. De meeste zijn inmiddels in dienst bij een lokale naaister. In de toekomst hopen ze hun eigen bedrijfje te kunnen starten.

In mei 2022 is de nieuwe groep gestart. Er is plek voor 12 studenten, zes plekken zijn voor de jonge moeders van Blessed Home, en de andere zes voor jonge vrouwen uit de omgeving waarvan de ouders de opleiding niet kunnen financieren. 

Een ervaren naaileraar verzorgt vier dagen in de week de lessen.

De opleiding duurt ongeveer 2 jaar. Om de opleiding succesvol af te ronden moet er een staatsexamen worden afgelegd. Bij een voldoende of hoger ontvangt de student een officieel diploma waarmee zij elders kan gaan werken. 

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Naailessen
  • Ontwerpen
  • Klantenservice
  • Boekhouding

Om Adepam te kunnen financieren verkopen wij online, en nu ook in de Wereldwinkel, de producten die de studenten hebben gemaakt. Naast dat de studenten producten naaien voor de verkoop, konden ze dankzij een donatie ook schooluniformen voor hun eigen kinderen maken. Daarnaast ontvangt Adepam opdrachten vanuit de lokale gemeenschap die financiën opleveren. We willen er aan werken om op den duur financieel zelfstandig te zijn.

U bent van harte welkom in de Wereldwinkel.

Voor meer info:

www.blessedhomeghana.org
Facebook: Adepam- BlessedHome
e mail: info@blessedhomeghana.org

World Vision

Datum: 11 juli – 15 augustus 2022

Exposant: World Vision i.s.m. Crea Cards

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.

World Vision i.s.m. CreaCards

Van 11 juli tot 15 augustus verkoopt World Vison in de Wereldwinkel Ermelo diverse soorten handgemaakt kaarten. Zij doen dat in samenwerking met CreaCards.

CreaCard | Wereldwinkel ErmeloEr zijn kaarten in diverse stijlen en categorieën. Te denken valt aan o.a. geboorte-, blanco-, kinder-, beterschaps- en felicitatiekaarten. De blanco kaarten hebben weer diverse thema’s als typisch mannenkaarten, voorjaars-, zomer-, herfst-, winter-, winter-, kerst-, dieren- en bloemenkaarten.

Kortom: voldoende kaarten, voor elk wat wils en voor een leuke prijs.

De collectie kaarten is aangevuld met leuke cadeau doosjes en cadeau pakketjes

Het blijft mooi om elkaar te bemoedigen, te verrassen en aan elkaar te denken. Een kaart van World Vision is daarbij een mooi gebaar!

De kaarten van World Vision zijn van 11 juli tot 15 augustus in de Wereldwinkel Ermelo te zien en te koop. Tevens steunt u met het kopen van de kaarten het goede werk van World Vision

World Vision

World Vision en CreaCards | Expositie bij Wereldwinkel ErmeloWorld Vision is een ontwikkelingshulporganisatie, die wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. Ze willen dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. Ze luisteren naar kinderen en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Samen met de familie en omgeving werken ze aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is.

Wil je meer weten of wil je een gift overmaken, kijk dan op de website worldvision.nl en/of volg de social media.

Voor meer info:

World Vison
Utrechtseweg 12, 3811 NB Amersfoort
Tel: 033 4643444
E-mail: info@worldvison.nl
Website: www.worldvision.nl
Facebook: www.facebook.com/worldvision.nl
Instagram: worldvision.nl
Twitter: @worldvisionnl

Hand in Hand Community Ghana

Datum: 23 mei – 5 juli 2022

Exposant: Hand in Hand Community

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.

Hand in Hand Community Ghana

Een leefgemeenschap voor verstandelijk beperkte kinderen in Nkoranza, Ghana.

Hand in Hand Community biedt in Ghana een veilige en liefdevolle leefgemeenschap voor in de steek gelaten kinderen. Met plezier maken zij o.a. superleuke sieraden, sleutelhangers, tassen, sjaals, tafel/kleden van prachtige kleurrijke, door henzelf geweven, stoffen.

Hoe werkt de Community?

De Hand in Hand Community is opgezet als een klein dorp en bestaat al meer dan 30 jaar.

Twee of drie kinderen leven tezamen met een verzorger, ze vormen in feite een klein gezin binnen de grote familie van de Hand in Hand leefgemeenschap. Iedere klein gezin leeft in een eigen kamer in één van de huisjes. Deze huisjes staan ruim verspreid rondom een centraal gelegen terrein dat wordt gebruikt voor spelletjes, oefeningen, muziek, therapie, feesten, dansen, school, creatieve activiteiten en natuurlijk ook om gezamenlijk te eten!

De Hand in Hand Community is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bijzonder aansprekende en zeer vitale leefgemeenschap met een unieke atmosfeer voor inmiddels al ruim 95 verstandelijk beperkte kinderen, afkomstig uit heel Ghana (en elk jaar worden er weer nieuwe kinderen met een verstandelijke beperking opgenomen). Zij ontvangen hier goede verzorging en aangepaste ontwikkelingsprogramma’s in een veilige en stimulerende omgeving.

 

Er is op de PCC compound ook een goed lopende “beschutte werkplaats” voor jong volwassenen met een beperking, die daar overdag creatief en nuttig bezig kunnen zijn en die tegelijkertijd heel aantrekkelijke sieraden en producten van kleurrijke stoffen maken.

Die producten zijn dan ook nu in De Wereldwinkel in Ermelo te zien en te koop. De verkoop daarvan ondersteunt het werk van de Hand in Hand Community.

Wil je meer weten of wil je sponseren, kijk dan op de website Operationhandinhand.nl en/of volg de Facebook pagina.

Voor meer info:

Albert van Galen
E-mail: info@operationhandinhand.nl
Website: www.operationhandinhand.nl
Facebook: PCC Hand In Hand Community

Stichting Milly MamoudouLogo Stichting Milly Mamoudou | Wereldwinkel Ermelo

Datum: 11 april – 23 mei 2022

Exposant: Aty van Nes

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.

Stichting Milly Mamoudou

Ontwikkelingssamenwerking en duurzaam handelen. Dat is het thema van de tentoonstelling in de wereldwinkel.

Vlag Guinee | Wereldwinkel Ermelo

In Guinee, waar de Stichting Milly Mamoudou al jaren werkt, zijn op twee nieuwe plekken een fabriek gebouwd  om “groene” briketten te maken. Een arm land waar iets nieuws gemaakt gaat worden van voornamelijk afval en waarvoor geen bomen meer hoeven te worden gekapt. Deze “groene” briketten zijn er vooral om op te koken. Daarnaast kunnen zij ook goedkoper gemaakt worden dan houtskool waar nu mee gewerkt wordt.

Wij nodigen u graag uit voor deze informatieve expositie zonder verkoop items.

Op weg naar zelfstandigheid in Guinee, West-Afrika

De Stichting Milly Mamoudou levert (tijdelijke) financiële ondersteuning voor de opzet van ondernemende initiatieven in Guinee.

Kaart Guinee | Wereldwinkel ErmeloVoor Stichting Milly Mamoudou is een belangrijk uitgangspunt dat alle activiteiten en projecten moeten leiden tot zelfredzaamheid. Ontwikkelingshulp die structurele afhankelijkheid veroorzaakt, houdt op den duur geen stand. Het streven is er dan ook op gericht dat het project zich binnen een aantal jaren zelf kan bedruipen. Alle activiteiten binnen de Stichting moeten op de een of andere manier bijdragen aan lokale werkgelegenheid waarmee mensen een inkomen kunnen verwerven.

Een ontwikkeling op maatschappelijk, economisch, sociaal en cultureel gebied met duurzaamheid als belangrijk uitgangspunt. In overleg met de lokale bevolking zijn er reeds een aantal projecten gestart: een biologisch tuinbouwproject, een kinderproject, optiek, een ecologisch vakantiepark met een multifunctioneel centrum, een tele- en informatiecentrum.

Voor meer info:

Aty van Nes
Tel: 06-12412211
E-mail: alice_scholing@hotmail.com
Website: www.mamoudou.nl
Facebook: Stichting Milly Mamoudou

Wilde-Ganzen-logo        anbi logo

TownshipsmileLogo townshipsmile | Wereldwinkel Ermelo

Datum: 7 maart – 11 april 2022

Exposant: Merel Disselkoen

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Townshipsmile

Met mijn onderneming Townshipsmile importeer ik trendy lifestyleprodukten met een bijzonder verhaal uit Afrika.Tas Townshipsmile | Wereldwinkel Ermelo

Ons assortiment heeft o.a. gecoate papieren trendy laptop sleeves en tassen uit Kaapstad , zilveren kettingen met hangers en hoogwaardige lederen tassen.
Door het vinden van deze mooie producten en hun getalenteerde makers, draagt Townshipsmile bij aan een betere toekomst voor minstens 1200 volwassenen en kinderen.

Townshipsmile werkt samen met fair trade ateliers uit de Afrikaanse townships zoals het kleine atelier van The Pendant Warehouse.
Het bedrijf geeft werkgelegenheid aan een groepje gepensioneerden.
Zo hebben zij een aanvulling op hun oudedagsvoorziening.
Bij The Pendant Warehouse worden de meest bijzondere hangers gemaakt.

Ik wil een brug bouwen tussen mensen hier en mensen in Afrika en daarvoor de talenten inzetten van de mensen in Afrika zonder een zielig verhaal van ” help Afrika ”.
Voor mijn onderneming Townshipsmile ga ik een paar keer per jaar naar het prachtige Afrika op zoek naar bijzondere producten met een goed verhaal en op zoek naar de verhalen van de mensen die die producten met de hand maken.
Met mijn onderneming Townshipsmile importeer ik trendy lifestyleprodukten met een bijzonder verhaal uit Afrika.

Ons assortiment heeft o.a. gecoate papieren trendy laptop sleeves en tassen uit Kaapstad , zilveren kettingen met hangers en hoogwaardige lederen tassen.
Door het vinden van deze mooie producten en hun getalenteerde makers, draagt Townshipsmile bij aan een betere toekomst voor minstens 1200 volwassenen en kinderen.

Collage Townshipsmile | Wereldwinkel Ermelo

Townshipsmile werkt samen met fair trade ateliers uit de Afrikaanse townships zoals het kleine atelier van The Pendant Warehouse.
Het bedrijf geeft werkgelegenheid aan een groepje gepensioneerden.
Zo hebben zij een aanvulling op hun oudedagsvoorziening.
Bij The Pendant Warehouse worden de meest bijzondere hangers gemaakt.

Ik wil een brug bouwen tussen mensen hier en mensen in Afrika en daarvoor de talenten inzetten van de mensen in Afrika zonder een zielig verhaal van ” help Afrika ”.
Voor mijn onderneming Townshipsmile ga ik een paar keer per jaar naar het prachtige Afrika op zoek naar bijzondere producten met een goed verhaal en op zoek naar de verhalen van de mensen die die producten met de hand maken.

Voor meer info:

Merel Disselkoen
Tel: 06 27 00 53 37

Email: mereldisselkoen@gmail.com
Website: www.mereldisselkoen.com/

Wegdam Foundation

Datum: 14 februari – 25 februari 2022

Exposant: Melissa Schuur en Pascal van Manen

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

We Yone Child Foundation (WYCF) in Sierra Leone

Wij zijn Pascal en Melissa en gaan ons in Maart namens de Wegdam foundation inzetten voor de We Yone Child Foundation (WYCF) in Sierra Leone. De Wegdam foundation is opgericht om middelen in te zamelen voor de ondersteuning van projecten in onder andere Sierra Leone. Financiële hulp en goederen komen direct op de plek waar het nodig is.

De WYCF biedt duurzaam onderwijs aan kansarme kinderen. Zonder onderwijs hebben kinderen in de achtergestelde gemeenschappen minder kans om aan de vicieuze cirkel van armoede te ontsnappen. Door de WYCF krijgen zij de kans om hun potentieel te bereiken. De WYCF biedt inmiddels onderwijs aan 836 kinderen in verschillende gemeenschappen. De Wegdam foundation ondersteund hierin en biedt financiële steun en goederen om dit te ondersteunen.

In Sierra Leone zullen wij op verschillende plekken ons steentje bijdragen. Van lesgeven aan een klas, tot één op één werken met studenten met specifieke behoeften, tot het meewerken aan gemeenschapsprojecten en het assisteren in de gezondheidszorg. Pascal zal zich vooral gaan richten het ondersteunen op school en het geven van voorlichting over het verbouwen van agrarische grond. Melissa gaat zich inzetten in het plaatselijke ziekenhuis en zal op scholen voorlichting geven over gezondheid. Allemaal met het uiteindelijke doel om de bevolking daar wat te mogen leren waar zij zich in de toekomst verder in kunnen ontwikkelen. Wij verheugen ons hierop en weten dat de kinderen en gezinnen ons heel dankbaar zijn. Dat is ons het meeste waard.

Voor ons vertrek naar Sierra Leone zijn we een inzamelingsactie gestart. Met deze inzamelingsactie hebben we veel kleding, schoolspullen, fietsen en speelgoed mogen ontvangen die we per container zullen vervoeren. Naast de ingezamelde goederen willen we ook een financiële bijdragen leveren. Tijdens onze reis zullen we samen met de Wegdam foundation en de WYCF kiezen waaraan we de financiële donatie zullen besteden.

Voor meer info:

Melissa Schuur en Pascal van Manen
Tel: 06 19476940

Email: melissaschuur@hotmail.com
Website: www.wegdamfoundation.com
Website: www.weyonechildfoundation.org
Facebook: We Yone Child Foundation
Bankrekeningnummer: NL55 INGB 0636 4012 86

KerstartikelenLogo Wereldwinkel Ermelo

Datum: 8 november – 24 december

Exposant: Wereldwinkel Ermelo

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Kerstartikelen

In aanloop naar de kerstdagen verkopen wij een mooie sortering kerstartikelen op de bovenverdieping van de Wereldwinkel. Wilt u eens wat anders cadeau geven óf in uw eigen huiskamer neerzetten dan zijn deze kerstartikelen een echt goede keuze. Natuurlijk zijn al deze artikelen geproduceerd op basis van het Fair Trade principe. Dit past natuurlijk ook goed bij de kerstgedachte.

Wij nodigen u uit om eens een kijkje te komen nemen. 

Voor meer info:

Wereldwinkel Ermelo
Stationsstraat 23
3851 NA Ermelo
Tel: 0341-55 17 47

E: info@wereldwinkelermelo.nl

Stichting Mzungu 4 KeniaLogo Mzungu4Kenia

Datum: 4 oktober – 8 november

Exposant: Stichting Mzungu 4 Kenia

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Stichting Mzungu 4 Kenia

De stichting Mzungu 4 Kenia ondersteunt het Watoto Wema Centre (WWC), een kindertehuis in Ruai, een gebied net buiten Nairobi.Watoto-Wema-Logo | Wereldwinkel Ermelo

Marjolein van der Kolk heeft deze stichting opgericht om haar werk in Kenia te ondersteunen. Zij is in 2005 naar Kenia vertrokken en geeft sinds 2008 samen met haar Keniaanse collega Luswetti leiding aan dit tehuis. 

Het Watoto Wema Centre biedt een veilig onderkomen aan 46 kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar. Deze kinderen kunnen door verschillende omstandigheden niet meer thuis wonen. Veel van hen hebben 1 of beide ouders verloren of zijn slachtoffer van kindermishandeling of extreme armoede.
Our-Pilllars-Watoto-Wema-Centre | Wereldwinkel Ermelo

Daarnaast helpt het Watoto Wema Centre nog 50 andere kinderen die wel ouders of andere familieleden hebben die voor hun zorgen, maar het financieel heel moeilijk hebben. Watoto Wema Centre betaalt het onderwijs voor deze kinderen en helpt de families om een eigen bedrijfje op te zetten zodat zij zelfstandig in hun basis-levensbehoeften kunnen voorzien. Hierdoor voorkomt het Watoto Wema Centre dat deze kinderen in een tehuis moeten opgroeien.

Het Watoto Wema Centre is begonnen om op kleine schaal groente en fruit te verbouwen en een beperkt aantal koeien te houden. De melk van deze koeien is deels voor eigen gebruik en een deel wordt verkocht. Daarnaast wordt er groente geteeld voor eigen gebruik en is er een waterpomp waaruit ook water wordt verkocht. Sinds 2020 is er een bakkerij, een kapsalon en een metaalbewerkingswerkplaats. Hier worden de grotere kinderen opgeleid voor een beroep en het levert tevens extra inkomsten op.

Watoto Wema Centre heeft 12 Kenianen in dienst. Daarnaast helpen vrijwilligers met de individuele begeleiding van de kinderen en met spel- en sportactiviteiten in het Watoto Wema Centre.

Het Watoto Wema Centre is tot nu toe volledig afhankelijk van donaties, zowel vanuit Kenia als ook vanuit andere landen zoals Nederland. Wij werken er hard aan om het Watoto Wema Centre financieel onafhankelijk te maken door eigen inkomsten te genereren.

Voor meer info:

Stichting Mzungu4Kenia
Heidelaan 52
8084 JW  ’t Harde
Tel: 06-24621139

E-mail: stichtingmzungu4kenia@hotmail.com
Website: www.mzungu4kenia.nl
Facebook: Mzungu4Kenia

Lwengo Kids FoundationLwengo Kids Foundation logo | Wereldwinkel Ermelo

Datum: 23 augustus – 4 oktober 2021

Exposant: Pieter en Marga Streefkerk

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Uganda en AnthonyUganda | Wereldwinkel Ermelo

Tijdens ons verblijf in 2012 maakten we kennis met Anthony en het werk waar hij mee bezig is. Anthony is een bevlogen man met een droom en probeert Lwengo, een zeer arm district in Uganda, op een hoger plan te brengen en een einde te maken aan de heersende armoede d.m.v. financiële bijdragen, maar ook door goede voorlichting te geven. Zijn motto is: geef geen vis, maar een hengel en leer hen vissen! Wij waren geraakt en besloten hem daar bij te helpen. We zijn o.a. betrokken geweest bij het bouwen van watertanks; het financieren van een Health Center en het opzetten van het varkens- en geitenproject (zie hiervoor onze website: www.lwengokids.nl).

Ook twee nieuwe slaapzalen (voor jongens en meisjes) t.b.v. de Boarding School en een betrouwbare schoolbus staan nog hoog op het verlanglijstje.

Lwengo Kids Uganda | Wereldwinkel ErmeloEind 2016 heeft Anthony ons gevraagd een sponsorproject op te starten om juist deze kinderen in op te nemen zodat er in elk geval voldoende geld is om de kinderen naar school te kunnen laten gaan. En dat doen we met veel passie en enthousiasme! We hebben een Stichting in het leven geroepen met de naam Lwengo Kids Foundation.

Voor meer info:

Lwengo Kids Foundation
Bakkerstraat 2
3882 AA Putten
Tel: 06 13071167
Website: www.lwengokids.nl
Facebook: Lwengo Kids Foundation

Kralen voor KeniaKralen voor Kenia | Expositie |Wereldwinkel Ermelo

Datum: 12 juli – 23 augustus 2021

Exposant: Ciska van Dungen en Andreas Dik

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Kralen voor Kenia

Jukumu Letu ons schooltje in Kenia, is een dagopvang en schooltje dat zich richt op kinderen die erg kwetsbaar zijn. Veel kinderen hebben HIV en hun meestal alleenstaande moeders ook.
Jukumu Letu betekent in het Swahili ” onze verantwoordelijkheid”.
Ngong is een stad, gelegen in het zuiden van Kenia, met ongeveer 160.000 inwoners. Het woord Ngong is Maasai – taal voor ” Knokkels ”, de stad is vernoemd naar de vier omliggende bergpieken. Ngong kampt met extreme armoede (80 % werkloosheid) en een  groot gebrek aan faciliteiten.

Het schooltje Jukumu Letu ligt bij de Mathare slum, de sloppenwijk van Ngong waar 60.000 mensen ” wonen”.

Kettingen en armbanden.

We verkopen zelf gemaakte prachtige halskettingen en armbanden van halfedelstenen, keramiek of glas tegen spotprijsjes.
De meesten kosten niet meer dan € 7,50.Dit bedrag komt helemaal en 100% strijkstokvrij ten goede aan ” ons schooltje ” in Ngong.
Ook maken wij op verzoek halskettingen of armbanden van de kralen die u zelf heeft gekozen. Op deze manier kunt u halskettingen of armbanden dragen die uniek zijn.

Het geeft ons veel voldoening om met dit project bezig te zijn. We hopen  dit nog veel jaren te kunnen blijven doen.

Voor meer info:

Ciska van Dungen en Andreas Dik
Gentenerf 9-25
3852 LW Ermelo

Facebook: Kralen voor Kenia

Stichting Blessed Home

Stichting Blessed Home | Wereldwinkel ErmeloDatum: 1 juni – 12 juli 2021

Exposant: Stichting Blessed Home

Bijzonderheden:
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Wereldwinkel Ermelo.
Wij houden ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM.

Stichting Blessed Home

Stichting Blessed Home opgericht in 2016, zet zich in voor jonge moeders en hun kinderen die in en uitzichtloze situatie zitten.
Blessed Home biedt deze moeders en hun kinderen een tijdelijk onderkomen en een plek om tot rust te komen en te bouwen aan hun toekomst.
Ze volgen een opleiding tot naaister bij Adepam, een naaischool die gerealiseerd is op het terrein van de stichting. Na afronding van hun opleiding wil Blessed Home hen begeleiden naar een stabiele leefsituatie waarbij ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Naaischool Adepam

Sinds augustus 2020 volgen jonge moeders en dagstudenten de opleing tot naaister bij de naaischool. Er is plaats voor 12 studenten waarvan 6 plekken voor de jonge moeders van Blessed Home.
Een ervaren naaileraar verzorgt 4 dagen in de week de lessen,de opleiding duurt 2 jaar en na het doen van een staatsexamen ontvangt de student een officieel diploma.
Om Adepam te kunnen financieren verkopen wij online, en nu ook in de wereldwinkel de produkten die de leerlingen hebben gemaakt.
Van 1 juni tot 12 juli is er een expositie van Blessed Home in de wereldwinkel.
Hier kunt u meer lezen over de achtergrond van de jonge moeders en de artikelen kopen die door hen in Ghana zijn gemaakt.

Voor meer info:

www.blessedhomeghana.org
Facebook: Adepam- BlessedHome
e mail: info@blessedhomeghana.org