Wereldwinkel Ermelo en fairtrade

De Wereldwinkel in Ermelo verkoopt de mooiste wereldcadeaus. Volgens eeuwenoude tradities gemaakt maar voorzien van een hedendaags tintje. Ieder product wordt met zorg geselecteerd en tussen koper en verkoper worden eerlijke, kostendekkende (prijs)afspraken gemaakt.

De producten dienen daarbij te voldoen aan de criteria van eerlijke handel waarbij er geen slavernij of kinderarbeid aan te pas is gekomen.

Door de handel met de wereldwinkels verdienen de producenten een geregeld inkomen en kunnen zij extra inkomsten gebruiken om hun organisatie te verbeteren. De inkomsten komen ook ten goede aan de arbeiders die in dienst zijn, de gemeenschap, het onderwijs, de infrastructuur en het milieu.

Zonder fairtrade hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. Door het kopen van fairtrade producten en cadeaus kun je het leven van de producenten in ontwikkelingslanden verbeteren.

Om zeker te zijn dat het cadeau dat jij koopt in de Wereldwinkel ook echt fairtrade is, gaan onze inkopers naar importeurs, die gespecialiseerd zijn in fairtrade. Die zorgen dat productie, verpakken en vervoer volgens de regels van fairtrade zijn. Op die manier hebben we in onze winkel de mooiste en de beste fairtrade producten.

Daarnaast is de fairtrade beweging inmiddels een mondiale beweging waarbij de beginselen duidelijk zijn gedefinieerd. Ook Wereldwinkel Ermelo staat hier vierkant achter. De beginselen op een rij:

Fairtrade beginselen | Wereldwinkel Ermelo

Bij Wereldwinkel Ermelo koopt u dus altijd Fairtrade producten waarmee u bijdraagt aan een goed huis, goede voeding, scholing voor kinderen en goede medische voorzieningen.