Mode

Sjaal met verhaal:

De sjaals uit Nepal worden ingevoerd door het bedrijf Sjaal met verhaal van Inge Hoogesteger uit Middelburg. Sjaal met verhaal werkt samen met lokale onderneemsters en steunt een kindertehuis en een medische post in Nepal. De producten van Sjaal met verhaal zijn hip, kleurrijk en handgemaakt. De sjaals worden in Nepal yakwol-sjaals genoemd maar zijn van 70% katoen en 30% acryl en kriebelen niet. Er zijn ook zijden sjaals, soms met katoen gemixt of met vilt bewerkt.

Mode, sjaals 01 | Wereldwinkel Ermelo
Mode, sjaals, kettingen | Wereldwinkel Ermelo

Sieraden uit diverse landen:

Uit de Filippijnen en Indonesië komen sieraden van Culture Mix: ontworpen in Nederland, handgemaakt in veilige werkplaatsen en gegarandeerd zonder kinderarbeid. Sommige colliers hebben een handige magneetsluiting.

Uit Kenya komen colliers van Kazuri, geregen van handgemaakte keramische kralen. Kazuri betekent klein en prachtig. Het bedrijf is klein begonnen, maar heeft inmiddels 350 alleenstaande vrouwen in dienst. Zij zijn intern opgeleid zijn om de colliers te ontwerpen, kralen te vormen, te beschilderen en te glazuren.

Uit Thailand komt een gedeelte van de zilveren sieraden. Gemaakt in veilige werkplaatsen en gegarandeerd zonder kinderarbeid.

Uit Nepal komen de zilveren sieraden, die ontworpen zijn door de zilversmid Dambar en gemaakt worden in Dambar’s Silverfactory. Hieraan is ook een bedrijfsschool verbonden. De medewerkers in de factory hebben een gegarandeerd inkomen.

In 2018 en 2019 is Dambar in onze winkel geweest om zijn sieraden te verkopen. We hopen hem in de komende jaren weer te kunnen verwelkomen.

Sieraden | Wereldwinkel Ermelo
Kettingen | Wereldwinkel Ermelo
Kettingen en ringen | Wereldwinkel Ermelo